Puzzle Escaperooms Gent opent de deuren!

Geschreven door Toon

Op 21 april opent met Puzzle Escaperooms de zesde escape game in Gent. Aangezien we zelf heel benieuwd zijn, spraken we met de zeer gemotiveerde oprichters Kiani, Sanne, Bram en Olivier. Dit team belooft een geweldig escaping spektakel in de Gentse binnenstad!

Wat motiveert jullie om een eigen escape room te starten?

Ongeveer een jaar geleden had Olivier voor het eerst een escape room gespeeld als teambuilding met zijn bedrijf in Frankrijk. Met veel geuren en kleuren vertelde hij hoe spannend en fun het was. Zo reserveerden we onmiddellijk ons eerste spel in Gent. Na het spelen van dit spel, desondanks we niet ontsnapten, waren we dol enthousiast en gemotiveerd dat we dit concept ook wilden starten.

Welke is jullie favoriete escape room en waarom?

Onze favoriete escape room tot nu toe is 'The lab of Dr Lev Pasted' van Antwerp Clue. De room zelf zit vol verrassingen die we zelf niet hadden verwacht. Ook de raadsels waren gevarieerder dan bij andere escape game locaties. Daarnaast was de ontvangstruimte gezellig en waren de uitbaters heel vriendelijk. Wat wij heel belangrijk vinden is de service voor en na.

Op welk doelpubliek richten jullie zich?

We hebben voor onszelf 3 core-doelgroepen uitgeschreven.

  1. Studenten: We zitten nu éénmaal in de studentenstad van het land, dus het zou zonde zijn mochten we ons hier niet op focussen. Deze mensen studeren ook ooit af en gaan werken in een bedrijf waarin ze het thema escape games ook kunnen voorstellen.
  2. Toeristen: Het jaarlijks aantal toeristen in Gent steeg de afgelopen jaren enorm en blijft stijgen. We merken op dat escape rooms in verschillende Europese steden heel hoog scoren op de top activiteitenlijst van Tripadvisor.
  3. Bedrijven (teambuilding): Voor bedrijven is het interessant om eens iets nieuws te doen. Natuurlijk is 'iets nieuws' maar tijdelijk dus we kijken nu al uit om naar een volgend level te gaan hierin.

Welke thema heeft jullie escape room en waar vonden jullie de inspiratie?

The Russian Lab is de naam van onze eerste escape room. De locatie waar we gevestigd zijn is een oud industrieel pand waarin wij 3 ruimtes huren. Als added value richten we ons op de totale beleving van het spel dus deze locatie leidde ons naar het thema van The Russian Lab. Vanaf je het gebouw binnenstapt begint als het ware het spel.

Hoe onderscheidt jullie escape game zich van andere games?

Wij richten ons op totaalbeleving en een goede service voor en na het spel. We hebben een ontvangstruimte waar de spelers eerst een inleidend filmpje te zien krijgen. Deze ruimte is ingericht als een gezellig salon. Na het spel kunnen de deelnemers nog even napraten aan tafel met een frisse pint of iets anders, terwijl ze de livestreaming kunnen volgen van de groep na hen.

Wanneer opent jullie escape game? Wat mogen we verwachten tijdens de opening?

Puzzle Escaperooms opent officieel op donderdag 21 april om 17u. Het openingsweekend volgt de week erna op zondag 1 mei. Dit evenement wordt binnenkort gepubliceerd, maar noteer deze datum alvast in uw agenda. We zullen mensen uitnodigen om kennis te maken met wat Puzzle te bieden heeft en natuurlijk hoort daar een glaasje bij.

Zijn er verder nog toekomstplannen?

In eerste instantie gaan we een tweede escape room openen in het pand waarin we al zitten. Verder in de toekomst willen we uitbreiden naar andere steden. Wat we vooral willen bereiken met onze escaperooms is dat we een steeds hoger niveau willen behalen op vlak van totaal beleving. Daarom zullen we alle escaperooms blijven upgraden. Kwaliteit boven kwantiteit

Waar kunnen we meer informatie vinden?

Je vindt ons terug op onze Facebook pagina, maar ook op Instagram en Twitter. Hierop kondigen we alle last-minute-, wekelijkse- of maandelijkse acties aan. Reserveren doe je rechtstreeks via onze website.

Heel hard bedankt voor dit fijne interview en veel escape succes!

Bedankt! See you soon!

Meer info over deze escape game vind je op de Puzzle Escaperoom pagina


Escape games in de kijker