Antcollectief

Gent | Provincie Oost-Vlaanderen | (84 reviews)

De drie enthousiaste leden van Antcollectief bouwen een unieke escape room in Gent. Deze bevindt zich in de kelder van de historische Eskimo fabriek. Het interieur is volledig in jaren '30 stijl, tot in het kleinste detail. Laat je opsluiten in dit prachtige decor. Amusement verzekerd!

Beschrijving

Bij Antcollectief is niets wat het lijkt. Je mag er zeker van zijn dat je eerste idee niet het juiste is. Laat je verrassen door een aantal hele eigenzinnige en unieke puzzels. Kom je met een grote groep? Geen probleem, Antcollectief samen met andere goeie escape games in Gent. Samen zorgen ze dat iedereen kan spelen.

Aantal rooms: 1

De Kelder

Bij recente werkzaamheden ontdekten we een verborgen ruimte in de kelder van de Eskimofabriek. Het lijkt wel of er al meer dan 50 jaar niemand geweest is. Help ons om de geheimen van deze kelder te ontsluieren.

Gemiddelde beoordeling: 4.8 / 5 (84 reviews)

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Alle reviews

Tof

Een echte aanrader.
De intro is tof gegeven. Veel variatie in puzzels/codes.
Het uur is voorbij gevlogen.
Wij hebben er alvast van genoten!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Nikki Vermeersch op 4/1/2020 (Gemiddeld escaper)


Super!

Wij waren met een groep van 7, voor een aantal van ons was het de eerste keer. Iedereen was heel enthousiast! Leuke inkleding en uitdagende puzzels. Hints werden op fijne manier gegeven, degene die ons spel begeleidde, had onze namen onthouden dus gaf individuele hints wat het een extra touch gaf. Zeker een aanrader!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Sarah op 6/12/2019 (Gemiddeld escaper)


16de verjaardag vieren in de Escape Room

De jarige jonge dame en haar vriendinnen hebben een heel fijne tijd gehad in de Escape Room waar ze ook nog eens zijn uitgeraakt. Eén van de medewerkers volgt de ontsnappers live en kan zo gericht tips geven als het nodig is.
De jongedames hebben nu de smaak te pakken om nog andere escape rooms te ontdekken. Ze kwamen heel enthousiast naar buiten. Een echte aanrader.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Els op 7/10/2019 (Gemiddeld escaper)


Leuke verjaardagsverrassing!

Ik boekte deze escape room als verrassing voor mijn vriend's verjaardag, die zot van is van zulke dingen! Samen met zes van zijn vrienden (mengeling tussen ervaren spelers en nieuwelingen) hebben ze zich rot geamuseerd. Het bleek enorm goed in elkaar te zitten en er waren enkele verrassingselementen waar ze het nog de hele avond over hadden. Het maximum aantal deelnemers is 7, en iedereen had iets omhanden om te doen/op te lossen.
Wat ik ook een enorm leuk extraatje vond, was dat ik als niet-speler mocht meevolgen achter de schermen met een eigen koptelefoon. Echt zalig om mee te luisteren naar de soms bizarre gesprekken en hilarische opmerkingen (want ik vreesde dat ik mij een uurtje ging vervelen ...)! Af en toe hadden ze het moeilijk of waren ze te chaotisch bezig, en dan werden er gerichte tips gegeven. Tof om te zien dat het geen opgenomen bandje is met standaard tips om de zoveel minuten waar je misschien niets mee bent omdat je dat deel van de puzzel al hebt opgelost. Top ontvangst ook!
Hun nummer 1 ranking van Gent hebben ze zeker verdiend.

Praktisch: je komt best op tijd (zoals wordt gevraagd bij de boeking) want je krijgt eerst een woordje uitleg, en je kan achteraf én met kaart betalen (handig!)

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Ine Depaepe op 29/9/2019 (Beginnend escaper)


Verjaardag

Fantastisch! Eerste keer en een schot in de roos. De puzzels waren soms frustrerend maar we bleven kalm. Helaas heeft Emma er ons moeten uit laten. Misschien met nog wat extra tijd en een paar man meer was het gelukt...het zal zeker niet onze laatste keer worden. Alleen is de vraag of het de volgende keer even goed zal meevallen want deze was echt TOP!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Mia Vanham op 16/9/2019 (Beginnend escaper)


Verrassende kelder

Hele toffe escaperoom, we hebben er reeds een tiental gedaan, deze behoort zeker bij de beste.
Verrassende puzzels en ruimtes!
We kijken uit naar een eventuele volgende uitdaging bij Ant collectief.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Siegfried op 4/9/2019 (Ervaren escaper)


SUPERR!!

Een heel toffe escaperoom! Zat heel goed in elkaar en je viel van de ene verrassing in de andere. We werden ook heel vriendelijk ontvangen.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Chiara op 4/9/2019 (Gemiddeld escaper)


Top ????????

Top escape room ????????
Zeker een aanrader

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Yarne op 2/9/2019 (Beginnend escaper)


Groot en origineel!

Dit is de grootste en inventiefste escape room die ik al speelde (van een 5-tal). Niet gewoon een kast met geheime wand en een bureau in een kamer, maar dieper over nagedacht. Ook heel leuke tastbare challenges. Welke moet je zelf maar uitzoeken. Aanrader!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Stijn Meyvaert op 27/6/2019 (Gemiddeld escaper)


heel leuke escaperoom

Voor sommigen onder ons was het hun eerste escaperoom, anderen hadden er al een paar op hun palmares staan, maar we vonden deze allemaal SUPER!
De kelder is heel goed opgebouwd en heeft heel leuke puzzels en verrassende wendingen.
TOP!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door kristien op 27/5/2019 (Beginnend escaper)


KABLAMO !!

Een zeer goede escaperoom die gemaakt werd met liefde voor het vak. Leuke thematiek, een heel mooie spanningsboog, originele puzzels en meer dan één verrassing. Als je graag puzzelt, samenwerkt en je simpelweg graag een uurtje wil ontsnappen, daal dan zeker eens af in "De Kelder". Petje af aan de makers!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Thomas Verstraete op 25/5/2019 (Gemiddeld escaper)


Niks is wat het leek !!!

Deze escaperoom zit echt goed in elkaar. We waren met z'n 7 en toch hadden we allen iets te doen.
Het verhaal als setting zitten goed in elkaar. Er zaten ook enkele verrassende elementen in het scenario. Ontvangst was zeer hartelijk en communicatie liep zeer vlot.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Kenny Gillot op 19/5/2019 (Gemiddeld escaper)


Classic escape-room in mooi kader en creatief thema

Zoals de titel zegt: Classic escape-room op mooie locatie en creatief thema. Hier is classic zeker niet negatief te zien, en wel integendeel!

Leuke puzzels en telkens mooi in gekaderd en in thema. Hartelijk ontvangst met korte nabespreking en drankje.

Aan te raden voor een groep van 4 a 5 personen...

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Ward op 14/5/2019 (Gemiddeld escaper)


Gezinsuitstap voor verjaardag en moederdag

In 1 woord samengevat: Geweldig!! Van de ene verbazing in de andere. Op het juiste moment de juiste tip gekregen. Niet te weinig en ook niet te veel.
En zeker een speciale vermelding voor de ontvangst: super sympathieke dame, leuke en zelfs spannende intro. En nadien krijg je de tijd om nog even na te genieten. Top. Een aanrader dus!!!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Jo op 13/5/2019


De kelder

Verassende elementen, knap opgebouwd, goed doordacht. Toffe en uitdagende escape!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Diego D'haene op 12/5/2019 (Gemiddeld escaper)


Heel doordacht en verrassend!

Hele leuke middag gehad met het gezin! Er moest goed gezocht en nagedacht worden... een toffe uitdaging vol verrassingen! Werkelijk een aanrader!!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Nathalie Van Thuyne op 2/5/2019 (Beginnend escaper)


ideaal verjaardagsgeschenk

een ideaal verjaardagsgeschenk om een jarige te trakteren op een leuk spel met vrienden. De medewerkster was erg vriendelijk! De escaperoom was zeer uitdagend met veel verrassingen. Zowel de beginners als de ervaren spelers waren erg onder de indruk en vonden hem de beste die ze al hadden gespeeld. Een echte aanrader.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door eva boel op 27/4/2019 (Beginnend escaper)


Unieke escape room die je zeker aan het denken zet!

Bekijk zeker ook onze vlog over deze kamer: https://youtu.be/IaQYhDSCaDc

De Kelder van het #ANTCollectief is niet _zomaar_ een kelder… Dit is echt een heuse beleving!
Bij ontvangst wordt je via de trappen naar “de kelder” gebracht waar je door de begeleider (of begeleidster) van de kamer een woordje uitleg krijgt over waarom je daar bent en wat je doel is.

Hierna verwacht je naar de escape room te gaan maar blijkt dat je tijdens de introductie al heel de tijd IN de kamer zit en dat is meteen een van de grootste sterktes van deze kamer, je zit vanaf het begin recht in het verhaal en de aankleding is zo sterk dat je zelfs niet doorhebt dat je in een escape room bent gewandeld. Dit geeft maar aan hoe sterk hun leuze “Niets is wat het lijkt” doorgedreven werd.

De kamer zit ook vol met heel originele puzzels en je wordt vaak verrast. Eens je de nodige hints voor een puzzel hebt gevonden komt het antwoord ook zeer logisch naar boven wat echt een pluspunt is. Ze luisterden ook graag naar onze feedback wanneer er iets toch niet helemaal duidelijk was en zijn zeker bereid om aanpassingen te maken waar nodig.

Om toch een klein minpuntje aan te halen vonden we dat er op één plek in de kamer toch wat een stijlbreuk was tegenover een voor de rest perfect gethematiseerde kamer.

Dit was één van de beste kamers die we tot nu toe gespeeld hebben en we kunnen niets anders doen dan hem volledig aan te raden! Het is wel een kamer voor mensen met iets wat ervaring, absolute beginners kunnen wel eens de draad kwijt raken.

Keep escaping!
http://www.escapingcousins.com
Vlog: https://youtu.be/IaQYhDSCaDc

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Escaping Cousins op 27/4/2019 (Ervaren escaper)


Verrassend, entertainend en uitdagend

Puzzels en hints zaten goed verstopt. Het kan soms uit een onverwachte hoek komen.
Tijdens de escape game kom je van de ene verrassing in de andere terecht.
Zeker en vast aan te raden. Superervaring voor de eerste escape game!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Kevin Vergote op 14/4/2019 (Beginnend escaper)


leuk verjaardagscadeau voor papa

De Kelder is een zeer leuke room om te spelen. We waren met 4 personen, 2 ervan hadden al ervaring met het spelen van escaperooms en 2 niet. Het was heel leuk maar zeker niet gemakkelijk!! In het begin hadden we het wat lastig met zoeken van aanwijzingen maar na een kwartiertje spelen, kwam dat helemaal los. Iedereen kan zich normaal met iets bezig houden wat het spelen heel aangenaam maakt. Een echt groepsgevoel werd daardoor echter niet gecreëerd vond ik. Zeker een aanrader om te doen! 1 van de betere die ik al gespeeld heb in Gent!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Lore Dobbeaere op 10/4/2019 (Gemiddeld escaper)


Fijne ervaring

Niets is wat het lijkt en alle handen komen van pas in het donkere hol dat ‘de kelder’ heet, geweldige ervaring met vrienden! “Heb je’t niet koud, Vinni?”

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Fredje op 9/4/2019 (Gemiddeld escaper)


Variatie is sterktepunt!

De kelder heeft alles wat een escape room moet hebben! Je moet niet louter codes ontcijferen, maar ook puzzels oplossen of acties doen waarbij je werkelijk alles moet gebruiken wat je in de kamer vindt. De opdrachten zijn enorm gevarieerd en dat is net de sleutel voor een fantastische familiebelevenis die De Kelder is!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Niels Vromant op 25/3/2019 (Gemiddeld escaper)


De moeite waard!

We hebben ondertussen toch al een 30-tal escape rooms gespeeld en deze is toch wel een topper. Geen slotje na slotje, maar een echte puzzel.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Davy Coolsaet op 25/3/2019 (Ervaren escaper)


Top 3 escaperoom

De hoge verwachtingen zijn meer dan ingelost! Heel vlot onthaal, leuke intro, spannend verhaal en hele leuke, aparte puzzels. Deze escape werd met passie ontworpen en heeft verrassende wendingen! Aanrader!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Chantal Deweerdt op 23/3/2019 (Ervaren escaper)


Echte aanrader!!!

Ik heb al heel wat escape rooms gespeeld maar ‘De Kelder’ is ongetwijfeld eentje dat zal blijven hangen. De puzzels en raadsels zijn gewaagd, uitdagend en gewoonweg leuk om op te lossen. Telkens we een stap dichter kwamen bij de oplossing, bleek dat ‘De Kelder’ nog meer in petto had. Het team achter de escape room zorgt ook voor een persoonlijke aanpak waardoor deze ervaring nog aangenamer werd dan ze al was. Ik raad deze escape room zeker aan aan iedereen die op zoek is naar een uitdaging!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Jordy op 22/3/2019 (Gemiddeld escaper)


Ingenieuze uitdaging!

Mooi opgebouwde escape met veel actie!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Dirk Kooter op 16/3/2019 (Ervaren escaper)


Verrassende escape room

Fantastische ervaring!!! Goede ontvangst, leuk thema en gewoon ongelooflijk goed in elkaar gestoken!!!!!!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Margot op 10/3/2019 (Beginnend escaper)


een aanrader

Wij waren met een groep van 5 meisjes, nog nooit eerder gespeeld en wisten ook niet echt wat we konden verwachten.
Wel een beetje moeten zoeken om het pand te vinden, maar de medewerkster was zo vriendelijk om ons op te bellen en eens uit te leggen waar we best konden parkeren.
Dit was voor ons een super leuke escape game. We konden de puzzel oplossen mits wat tips. Leuk dat er veel verschillende soorten puzzel in voorkwamen (doen, denken, ...)
Zeker een aanrader.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door elien op 26/2/2019 (Beginnend escaper)


Zeer aangename ervaring

Met een team van 5, bestaande uit 3 mensen die nooit eerder een Escape Room speelden, gingen we de uitdaging aan. Zoals de vele terecht lovende reviews al deden verwachten, werd het een zeer aangename ervaring.

Na een vriendelijke ontvangst en een heldere uitleg gingen we van start. De toffe en goed in het thema passende locatie, werd door ons al gauw volledig doorzocht. Of dat dachten we toch, want toen we na iets meer dan een kwartier spelen niet meer wisten van welk hout pijlen te maken, moest een optionele tip ons terug op het juiste spoor brengen.

De zeer leuke en vindingrijke puzzels volgende elkaar nadien in sneltempo op, en beetje bij beetje gaf de kamer haar geheimen prijs.
Zowel de beginners als de ervaren spelers onder ons haalden hier enorm veel voldoening uit. Dat we uiteindelijk op de valreep toch nog konden ontsnappen was de kers op de taart.

Na afloop konden we uitgebreid nakaarten met een drankje, en kregen we zelfs een kijkje achter de schermen.

Kortom, 'De Kelder' is een aanrader voor zowel de gerodeerde veelspelers, als voor mensen die op zoek zijn naar een eerste escape-room ervaring.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Roel op 11/2/2019 (Gemiddeld escaper)


één van de beste ooit!

Eén van m'n vrienden was door omstandigheden te laat, maar aangezien we de laatste groep van de dag waren maakte Marie daar geen probleem van. Een super escape room, niet te moeilijk maar zeker ook niet te makkelijk! Creatieve puzzels en een tof Gentse insteek.

Als het Antcollectief nog een escape game in elkaar steekt dan ga ik deze zeker ook eens doen. Een top avond was dat!

#melkgeit

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Steven Verbrugge op 6/2/2019 (Gemiddeld escaper)


SUPER

Heel origineel, een heel fijne introductie, goed in elkaar gestoken. Zeker een aanrader.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Lieve op 2/2/2019 (Beginnend escaper)


Echte uitdaging! maar de max!

Een zeer goede begeleiding van het uit de auto stappen tot je er weer in stapt.
zeer leuke en doordachte puzzels.
Dit was tot nu toe de leukste en spannendste room die ik al deed.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Mathieu op 1/2/2019 (Gemiddeld escaper)


De passie spat eraf!

Heel erg leuke en vooral uitdagende escape room op een boogscheut van het centrum van Gent. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar ook te voet vanuit het centrum goed te doen.
De kamer zelf is erg goed uitgedacht, met een goede variëteit aan puzzels en raadsels. Het leuke is vooral dat het geen saaie code-slotje-code-slotje kamer is. Niets is wat het lijkt! Je merkt dat de uitbaters zelf ook grote escape room fans zijn, de passie spat eraf.
Wij werden onthaald door Stef, en zijn enthousiasme alleen al maakte de ervaring geslaagd. Leuk concept, goed verhaal en niet te prijzig. Ik kan geen enkele reden bedenken waarom je deze kamer niet zou spelen!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Eef op 28/1/2019 (Ervaren escaper)


De Kelder met collega's!

Ik zou deze escape room zeker aanraden, het was een super toffe ervaring om uit deze kamer te ontsnappen met 5 collega's!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Isabel op 18/1/2019 (Beginnend escaper)


Aanrader !

Een aanrader . 7de escape room die we deden . Komt in het lijstje op nr 2 !!! Thx voor de leuke tijd in jullie Kelder .

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Robbie Van Der Borght op 6/1/2019 (Gemiddeld escaper)


Escape met 6 leuke dames

Fantastisch. Het was onze eerste escape room. Helaas zijn we er niet in geslaagd om eruit te geraken. Maar we vonden het geweldig en zeker voor herhaling vatbaar. Heel vriendelijk onthaal en heel tof concept.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Ellen Bruynooghe op 9/12/2018 (Beginnend escaper)


Leuke escape room

Het was een leuke escape room, we waren met 7 waarvan er 4 voor de eerste keer een escape room deden. Bij mij was het men 3de. Het decor en de puzzels zaten goed in elkaar. De ontvangst door Marte was ook supergoed, heel tof en vriendelijk meisje. Hoe het verhaal in elkaar zat vond ik iets minder origineel en spannend dan de andere rooms. Maar het is allesinds een aanrader om een leuke avond te hebben met vrienden

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door KEvin op 4/12/2018 (Gemiddeld escaper)


Van een wauw-ervaring gesproken

We keken al een hele tijd met vier vrienden uit naar deze escape room, en dan toen was het zo ver... Annelies en Charlotte wachtten ons op aan de Eskimofabriek en namen ons mee naar De Kelder. Niet zomaar een kelder, zo bleek, maar eentje met een verhaal achter. Charlotte vertelde met veel enthousiasme hoe ze zelf op die kelder gebotst waren en welke geheimen erin schuil gingen. Een heel fijne intro van het verhaal, en ook de start van een zeer goede begeleiding!
Van zodra de deur dicht ging, rolden we van de ene verbazing in de andere. Fijne raadsels & ingenieuze puzzels. Op tijd een kritische commentaar of een cryptische tip maken dat je je ervan bewust bent dat de begeleiders je van stap tot stap volgen.
We raakten uit De Kelder met nog dik 5 minuten op de klok. De ontlading is groot als je merkt dat je weer buiten staat! We hebben er van genoten: De Kelder is een ingenieuze, entertainende en verrassende escape room die we zeker aanraden aan iedereen die van een uitdaging houdt, of je nu ervaring hebt met escape rooms of niet.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Wouter op 25/11/2018 (Gemiddeld escaper)


TOP! Aanrader!

Met ons vier gingen we de uitdaging aan in de Kelder, echt super! Vol verrassingen, linken, onverwachte dingen, een goed verhaal, mooie ruimtes,.... Heel goed in elkaar gestoken!! TOP!!!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Hannelore op 25/11/2018 (Gemiddeld escaper)


Verjaardagsescapegame met mijn geweldig gezin

Wat een supertoffe namiddag was dit alweer. We organiseerden voor ons papa’s verjaardag een dag uit en hebben ons supergoed gehad. We deden allemaal al enkele escaperooms, en deze vind zeker een plaatsje hoog in de top3. Heel leuke raadsels en nieuwe inzichten. Leuk ingekleed en een fantastisch ingenieus raadsel. Heel grote aanrader

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Evelyne Vermout op 17/11/2018 (Gemiddeld escaper)


Een spannende vrijdagavond...

Bij aankomst werden we heel vriendelijk onthaald door Annelies die ons direct meenam in het verhaal van 'De Kelder'. We waren met een groep van vier personen en niet iedereen had al ervaring met een escaperoom waardoor het in het begin niet helemaal duidelijk was of Annelies bijzonder gepassioneerd aan het vertellen was hoe ze 'De Kelder' gevonden hadden of dit al de intro bleek van het spel.
Eens begonnen was het een afwisseling tussen een stukje fysieke en vooral mentale inspanningen om de codes te kraken. Het was een bijzonder leuke ervaring en we vielen van de ene verbazing in de andere. De codes waren zeker goed gevonden en vergden de nodige inspanningen (we dienden soms met vier ons verstand bij elkaar te gooien en dan nog was een tip niet uit te sluiten) maar dat kan natuurlijk ook aan ons gelegen hebben. We hebben echt een super avond gehad en kregen de kans om een paar minuten extra te spelen waardoor we alsnog de code kraakten :-)...
kortom, een aanrader!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Nico Janssens op 10/11/2018 (Gemiddeld escaper)


Uitdagend!

Het was een zeer uitdagende room met zeer leuke en authentieke puzzels. Fantastisch gedaan door de makers.
Wel jammer dat er geen 'ruimte' is waar je achteraf even iets kan drinken, het was eerder een 'in & out' ervaring, maar dat was voor ons geen probleem. Het verhaal kon ook net iets mooier ingekleed worden. Het zit super goed in elkaar, maar een verhaalverteller of een filmpje zou wel een meerwaarde zijn.
Uiteindelijk een super ervaring! (Sorry voor de grote mess die we achter gelaten hebben..)

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Dennis op 8/11/2018 (Gemiddeld escaper)


Geweldige ervaring!

Een dubbele verjaardagsverrassing bracht ons voor de allereerste keer in een (échte) escaperoom. Het was veel meer dan we ervan hadden verwacht hadden...
Alles zat zeer ingenieus in elkaar en elke keer waren we verbaasd over hoe ingenieus de room gebouwd was.
Een enorme aanrader!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Joke Vandegehuchte op 5/11/2018 (Gemiddeld escaper)


Eerste Escape Room ervaring

Onze eerste escape room, met zeer warm onthaal, was fantastisch. Om het in een paar woorden te omschrijven: Verrassend, Spitsvondig, Keitof! Een echte aanrader, ook voor gezinnen met tieners.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Jan op 3/11/2018 (Beginnend escaper)


De Kelder: absoluut een aanrader

Als groep waren wij niet aan ons proefstuk toe toen we aan de kelder begonnen. Maar keer op keer werden we verrast door de vele originele elementen in deze kamer. Deze kamer waarin niets is wat het lijkt, zit heel goed in elkaar. Je wordt vriendelijk ontvangen en door de intro zit je onmiddellijk in het verhaal. Tijdens het spel word je goed opgevolgd en krijg je enkel hulp waar nodig (geen systeem van automatische tips die afgespeeld worden). Nadien is er nog tijd voor een leuke babbel bij een drankje.
Duidelijk een kamer die in elkaar gezet werd door gepassioneerde mensen die elke speler een topervaring willen aanbieden. Kortom, een aanrader!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Leen op 2/11/2018 (Ervaren escaper)


Verrassend leuk!

Onze eerste escape room ooit was meteen een zeer geslaagde! Fantastisch onthaal, leuke kamer met verrassende effecten die je niet meteen verwacht. Ook de puzzels waren zeer inventief. Zeker de moeite waard!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Liesa op 28/10/2018 (Beginnend escaper)


ANTcollectief

Ons escape-avontuur in De Kelder start rustig. De raadsels lijken op het eerste zicht eenvoudig en subtiel. Maar stap voor stap tovert de Kelder zich om in een echte speeltuin. Heel fijn om te spelen en verrassend ingenieus gebouwd. "Petje af voor de makers!"

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Marieke Paulus op 22/10/2018 (Gemiddeld escaper)


Super

Leuk onthaal en leuke babbel achterna! Zeer origineel! Verrassende aspecten en zeer doordachte opdrachten :) ook zeer spannend en heel verbazingwekkend! zeker aan te raden, een van de betere! Succes!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Emmy op 21/10/2018 (Gemiddeld escaper)


Gevarieerde uitdagende escape room

Hele toffe avond gehad in De Kelder. Vriendelijke ontvangst, leuke introductie van het thema en duidelijke info.
Goede begeleiding ook gedurende het spel, als je om hulp vroeg.

Niet alleen maar slotjes en codes , maar ook veel andere doe- elementen.
Voor ons 4 e keer dat we escape room deden, maar zeker de tofste!

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Tina C op 20/10/2018 (Gemiddeld escaper)


Je zit erop!

Leuke escape room met meerdere verrassingselementen. Niet alleen slotjes openmaken maar ook raadsels en puzzels oplossen. Niets is zoals het lijkt....

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Petra Mel op 17/10/2018 (Gemiddeld escaper)


Uitstekende escaperoom

Alleen maar lovende woorden over De Kelder.
Goed ingekleed, goed ingeleid, originele raadsels. Een echte aanrader.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Diego Lamonte op 17/10/2018 (Gemiddeld escaper)


Top kamer!!!

Echt heel goed in elkaar gezet.
Tof verhaal, originele puzzels en zeer vriendelijke spelleiding!
Niets op aan te merken, echt top!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Lianne Boeije op 10/10/2018 (Gemiddeld escaper)


Afwisselende puzzels

Goed opgezette escaperoom met afwisselende opdrachten. Op goede momenten aanwijzingen gekregen!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Rosanne op 10/10/2018 (Gemiddeld escaper)


Originele escape room!

We zijn op teambuilding gekomen met de collega's, waarvan niet iedereen al eens een escape room gedaan had. Toch was het een zeer leuke beleving voor iedereen, zeker omdat het leuk en origineel in elkaar zat!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Lieven Van de Walle op 9/10/2018 (Gemiddeld escaper)


Een v/d betere escaperooms!

We hebben al verschillende escaperooms gedaan (de ene al uitdagender dan de andere), maar deze stak er qua niveau en uitdagingen toch ver bovenuit! Een tof onthaal, goede instructies, leuk verhaal én supertoffe raadsels & opdrachten! :-) Zeker een aanrader! Met vriendelijke groeten, Axelle De Keyster (team Open Jeugdwerk Z.O.M. vzw)

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Axelle De Keyster op 3/10/2018 (Gemiddeld escaper)


Een van de beste van Gent

We hebben intussen al redelijk wat escape rooms gedaan, zeker in de omgeving van Gent, en deze behoort absoluut bij de beste. Mooie inkleding, originele puzzels, veel afwisseling, vriendelijk en behulpzaam personeel... Heel tevreden!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Wouter op 1/10/2018 (Ervaren escaper)


Toptoptoppertjes

Superleuke gevarieerde escaperoom, absolute aanrader voor iedereen, ervaren of niet.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Marcel Janssen op 30/9/2018 (Gemiddeld escaper)


Zeer leuke ervaring !!

Een warm onthaal, duidelijke uitleg, mooie locatie ... ideale gelegenheid voor een leuke teambuilding met vrienden en familie.
De escape room is zeer goed in elkaar gestoken, zelf wat uitdagend wat het allemaal nog leuker maakt. Zeker de moeite om eens te doen.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Femke op 25/9/2018 (Gemiddeld escaper)


leerrijke ervaring

sterk werk. mooie kelderervaring. geeft een fijn zicht op je zoekstrategie (of het gebrek eraan), toont hoe enthousiasme kan verblinden, hoe je soms te lang op een dood spoor blijft, hoe een doorbraak energie geeft, enz...
wij speelden de kelder in kader van een teamontwikkeling. mooie leervorm!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door JAN op 11/9/2018 (Beginnend escaper)


Geniaal

Zeer hartelijke verwelkoming door de gastheer, die vol passie het verhaal achter "De Kelder" vertelde.
Deze escape room zit van begin tot einde "Op geniale wijze" in elkaar. Supertof!
Chapeau voor de bedenkers!
Een echte aanrader! Gewoon doen, denken en genieten!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Glenn op 1/9/2018 (Gemiddeld escaper)


uitdagend en fantasievol

zalige ervaring, een echte uitdaging om alle puzzles te vinden en je wordt steeds verrast door wat er na de oplossing van een raadsel volgt.. zit goed in elkaar, ook mooi vormgegeven en leuk verteld.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Lies op 26/8/2018 (Gemiddeld escaper)


Kelder vol verrassingen

Wawh! Wat een ervaring. Je begeeft je letterlijk in een kelder vol verrassingen. Ver weg van de , steeds saaiere, slotje-slotje escape rooms is deze een echte aanrader.
Je beseft in het begin niet eens dat het verhaal is begonnen en voor je het weet word je ondergedompeld in een geweldig verhaal.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Geert Torfs op 23/8/2018 (Gemiddeld escaper)


Eerste ervaring met escape room

Super ervaring! We waren met 5 en niemand van ons had ooit een escape room gedaan. We wisten dus niet wat te verwachten maar werden goed onthaald en zijn enthousiast (en vrij chaotisch) te werk gegaan. De puzzels zaten erg goed in elkaar en uiteindelijk konden we dankzij goed teamwork ontsnappen. Een leuke ervaring die we alleen maar kunnen aanraden, ook aan onervaren spelers zoals wij :-)

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Sarah op 14/8/2018 (Beginnend escaper)


Verrassingsverjaardags cadeau

We werden top onthaald, zogezegd voor een rondleiding, tot we in de kelder zelf waren natuurlijk! Echt leuk dat ze dit voor ons wouden doen.
De kelder zelf was ook top, spijtig genoeg zijn we wel niet binnen de tijd buiten geraakt (een kwartier over tijd gegaan).
Het was een zeer geslaagd cadeau, iedereen heeft zich goed geamuseerd.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Kenny Parton op 12/8/2018 (Beginnend escaper)


Verrassende eerste kennismaking met escaperooms in familieverband

Superfijne eerste ervaring met een escape room. We gingen erheen met de hele familie en speelden in twee groepjes (van 3 en 4 spelers).
We hebben ons goed geamuseerd: de kamer daagde uit, verraste en zorgde voor een leuke familienamiddag.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Tinne Lambert op 6/8/2018


Super eerste kennismaking

We zochten een leuke activiteit om met collega’s/vrienden te doen. Toen botsten we op ‘de kelder’. Na een leuke inleiding werden we direct ondergedompeld in het verhaal en gingen we de uitdaging aan. Gelukkig kregen we iets meer tijd en op tijd en stond een tip zodat we onze weg naar buiten konden vinden. Hier en daar een verrassend element zorgde er wel voor dat je geboeid blijft om verder te doen.
Dit smaakt naar meer.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Karen op 30/7/2018 (Beginnend escaper)


Super!

Heel knap in elkaar gestoken. We hebben ons reuze geamuseerd. Ook onze kinderen van 10 en 13 konden goed mee doen en hebben vonden het erg leuk om te doen.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Clarinda Mertens op 29/7/2018 (Beginnend escaper)


Creatieve escape room

Leuke escape room, met enkele verrassende twisten en puzzels. Ze kiezen duidelijk voor iets anders dan een niet typische code na code na code. Zeker een aanrader!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Team Schaap en co op 11/7/2018 (Gemiddeld escaper)


Slotfeest OC in spanning en sensatie

Verbluffend inventief en ingenieus. TOP !

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door KS op 5/7/2018 (Gemiddeld escaper)


Ingenieus en verrassend!

Wat een aangename ontdekking in de kelder van de Eskimo-fabriek. ANT maakte een zeer mooi vormgegeven, afwisselende en verrassende escape room. Geen typische slotje-slotje-slotje opeenvolgingen maar originele tips en raadsels. We zijn er helemaal voor gewonnen. Een echt aanrader.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Emma De Beul op 2/7/2018 (Gemiddeld escaper)


Een top kamer gemaakt door spelers voor spelers!

Toch al een aantal escape rooms gedaan en deze stak er duidelijk boven uit met originele en gevarieerde puzzel. Niet de "typische" code-slotje-raadsels in een zeer toepasselijk setting. Duidelijk een kamer gemaakt door spelers voor spelers! Aanrader!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Jochem Verbist op 1/7/2018 (Gemiddeld escaper)


De kelder is een echte aanrader!

Een zeer sterke, leuke en inventieve escape room!
Zelden ben ik zo enthousiast geweest om mensen aan te raden zich te laten opsluiten in een kelder.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Lukas Buys op 1/7/2018 (Gemiddeld escaper)


Verrassende en leuke escaperoom

Leuke en verrassende escaperoom met enkele vernieuwende elementen die we nog niet zagen in andere escaperooms. Leuk gekoppeld verhaal. Een aanrader

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door TB op 24/6/2018 (Gemiddeld escaper)


Nieuwe escapers in de maak! :)

Na een vriendelijke ontvangst en mysterieuze inleiding begonnen we als relatieve beginnelingen in escape rooms aan dit avontuur. Heel impulsief begonnen we overal te zoeken wat al snel leidde tot de vondst van verschillende 'puzzelstukken' die we nodig hadden om tot de ontknoping te komen. Het is heel leuk dat ieder zijn steentje kan bijdragen in deze escape room. Ietwat buiten de tijd is het ons gelukt om alle eindjes aan elkaar te knopen en zo te genieten van het resultaat en de oplossing van de 'queeste'. Alles zit goed in elkaar en de inrichting is zeer passend voor het verhaal. Niets is wat het lijkt in deze escape room! Dit was een zeer fijne ervaring voor ons team en smaakt naar meer!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Isa op 14/6/2018 (Gemiddeld escaper)


Leuk cadeau voor moederdag

Voor moeder en vaderdag kregen we van onze dochters een escaperoom aangeboden. Na kort overleg hebben we voor de kelder gekozen en dat hebben we ons geen moment beklaagd. We hadden weliswaar maar een beperkt ervaring ( 0 tot 3 eerdere escaperooms) maar vonden deze in elk geval geweldig! Er zit enorm veel afwisseling in en ieder van ons had wel iets waar hij zich kon op focussen. Leuk ook om iets actiefs te kunnen doen wat alle gezinsleden tof vonden!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Anne-Marie Vereecken op 7/6/2018 (Gemiddeld escaper)


Super kamer

Dit was een van de leukste kamers die ik reeds speelde. Je zit meteen in de juiste sfeer. Leuke, uitdagende opdrachten.
Er zitten er heel wat bij die we nergens anders reeds hadden.
Top.
Zeker een aanrader.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Reinald op 24/5/2018 (Gemiddeld escaper)


Het meest enthousiaste team ooit ;o)

Samen met mijn (schoon)zussen was het voor ons allemaal de eerste keer dat we gingen escapen. In het begin was het wat zoeken: wat hebben we nu gevonden en wat heeft het één met het ander te maken? Het werd al gauw een non-stop waw-ervaring met heel wat gegil... De adrenaline nam het over en we hadden elkaar nog nooit zo competitief gezien! Heel leuk is dat elkeen altijd wel iets vindt, we waren allemaal even grote helden!
We hebben de smaak te pakken en willen alvast onze volgende escape plannen... Bedankt voor de zeer professionele en tegelijk persoonlijke aanpak en begeleiding! You are the best! ;o)

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Greetje Allaert op 23/5/2018 (Beginnend escaper)


Puzzelplezier voor iedereen

Onze groep was een mix van ervaren en minder ervaren spelers. Heel fijn dat ook de minder ervaren spelers echt betrokken werden in het spel. Er zijn genoeg puzzels die verschillen in moeilijkheidsgraad zodat iedereen wel wat te doen heeft.
Er werd een typische Gentse verhaallijn in gestoken die je samen met het decor helemaal in de juiste sfeer bracht. Op de gepaste momenten kon je een tip vragen die toch cryptisch genoeg was zodat je nog even moest nadenken. Meerdere malen klonk het van "wow zalig!" en "maar zo cool!" na het oplossen van een puzzel.
Het is overduidelijk dat lang en goed is nagedacht bij het bouwen van deze escape room. Dit is een escape room met klasse en vakmanschap!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Laura op 22/5/2018 (Gemiddeld escaper)


Wat een ervaring

Na een aangename ontvangst, werden we nietsvermoedend losgelaten in de kamer.
De raadsels, het opschrikken van de stem die door de boxen galmt als er tips gegeven worden, het decor... Voor iemand die nog nooit een escape room uitgeprobeerd had, was dit wel echt een top-ervaring. Hoe verder we in het spel kwamen en hoe meer puzzels we opgelost hadden, hoe meer de adrenaline steeg. Blijkbaar is het niet de bedoeling om het paneel naar buiten mee te nemen, maar kijk, in al ons enthousiasme waren we de eerste die ermee zouden gaan lopen zijn. Dat wil wat zeggen ;) Bedankt om mijn vriend een leuke verjaardag te bezorgen en ons een onvergetelijke avond! Doe zo zeker verder ANTcollectief, wij gaan jullie alvast aanbevelen.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Sara De Pauw op 27/4/2018 (Beginnend escaper)


Fantastische kamer

We hebben in Nederland al aardig wat escaperooms gedaan, maar deze behoorde zeker tot de besten. Je kunt merken dat de bedenkers veel ervaring hebben opgedaan in andere kamers. Verrassende elementen en tijd voor een praatje achteraf. Absolute aanrader!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door S op 23/4/2018 (Gemiddeld escaper)


Verjaardagsfeest voor pubers

Mijn Dochter van 14 is samen met haar vriendinnen op haar verjaardagsfeestje de escaperoom gaan uittesten. Ze waren allemaal zeer enthousiast. Op het einde van de avond bleek dit voor mijn dochter het fijnste moment van de namiddag!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Jorina op 16/4/2018 (Beginnend escaper)


Goed uitgewerkte game in een leuke setting

Deze room zit goed in elkaar. Het is niet het klassieke " raadseltje - slotje" scenario, en met een groepje van 6 hadden we allen iets te doen.
Zowel scenario als setting zitten goed in elkaar. Wij hebben al heel wat rooms gespeeld ( 25-tal) en deze zit zeker bij de betere die we al gespeeld hebben. Er zaten ook enkele verrassende elementen in het scenario die we nog niet waren tegengekomen in andere rooms. Ontvangst en communicatie ivm de reservatie loopt heel vlot.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door team Seppukki op 2/4/2018 (Ervaren escaper)


Na al 8 andere escape rooms gespeeld te hebben...

De kelder was een hele grote aangename verrassing!! Aangezien het een vrij recente EG is, had ik ergens ook gehoopt dat het wat anders zou zijn dan ik kende, en eerlijk, dat was het zeker!! De communicatie met de control room verliep perfect, als het niet nodig was, werden geen tips of sturing gegeven en als het Wel nodig was, kregen we tips die niet meteen het antwoord zeiden maar ons wel op nieuwe ideeën brachten dichter bij het antwoord ( wat niet altijd even simpel is ) ik ben zwaar fan van deze!!! Hele leuke uitdaging!! Wij waren met 2, en ik denk dat deze nog idealer is met 3 spelers, waarvan 1 toch zeker wat ervaring moet hebben! Bedankt ANTcollectief!

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Margaux op 20/3/2018 (Gemiddeld escaper)


Originele puzzels!

Heel goed in elkaar gestoken en originele puzzels. Sympathieke uitbaters. Leuk origineel Gents thema.

Gespeelde room: De Kelder

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Michaël De Raedt op 10/3/2018 (Gemiddeld escaper)


Hou me op de hoogte van nieuwe escape games, kortingen, wedstrijden, enzovoort.
We vragen jouw e-mailadres om valse reviews te vermijden. We zullen dit nooit doorgeven aan derden. Beloofd!

Informatie

Wiedauwkaai 23F, 9000 Gent
+32 498 53 77 53
hello@antcollectief.be
Bezoek website
Direct reserveren

Parking

Een parking tot 100 wagens. Het kan wel zijn dat door grote evenementen de auto wat verder moet geparkeerd worden. In de straat of op de parking achteraan de site (250 meter wandelen).

Ontspanningsruimte

Vergaderruimte

Graag de vergaderruimte tot 20 personen op het voorhand reserveren

Vergaderruimte

Graag de vergaderruimte tot 20 personen vooraf reserveren