Antwerp Clue

Antwerpen | Provincie Antwerpen | (19 reviews)

Antwerp Clue is de eerste real-life escape game in Antwerpen. Je wordt opgesloten in één van de vier kamers waaruit je binnen de 60 minuten probeert te ontsnappen. Elke kamer heeft zijn eigen specifieke codes, raadsels en aanwijzingen die je helpen te ontsnappen. Waar wacht je op? De klok tikt!

Beschrijving

Antwerp Clue is de eerste escape game in Antwerpen. Samen met je vrienden, familie of collega's word je opgesloten in één van de vier escape rooms. Elke kamer heeft een specifiek en heel erg origineel thema zoals bijvoorbeeld 'Diamantroof'. Probeer de raadsels op te lossen en de verschillende aanwijzingen te vinden. Leg verbanden en baan je een weg naar buiten, binnen de 60 minuten.

Aantal rooms: 7

The Office Of John Monroe

Privé detective, John Monroe, werd onlangs dood aangetroffen in zijn kantoor. Volgens de politie was moord de doodsoorzaak, dus zijn kantoor is nog steeds verzegeld. Je krijgt samen met je team slechts één uur de tijd om in het kantoor op zoek te gaan naar bewijsmateriaal en aanwijzingen om zo te achterhalen wie John Monroe vermoorde. Deze info heb je nodig om je een weg naar buiten te banen.

The Taken Room

Je bevindt je in een eenvoudige maar toch speels ingerichte kinderkamer. In deze kamer vind je alles wat je verwacht te vinden in een kinderkamer, behalve de kinderen! Iemand moet ze meegenomen hebben. Samen met je team zal je achterhalen wat er precies gebeurde om zo tijdig uit deze escape room te ontsnappen. Succes!

The Lab Of DR. Lev Pasted

Het geheime laboratorium ‘The Lab of Dr. Lev Pasted’ is de favoriete speelruimte van de mysterieuze Roemeense genetica bioloog Dr. Lev. Deze vreemde dokter experimenteert met een geheimzinnig elixir. Zowel de formule en de dokter zijn verdwenen. Sommigen zeggen dat er nog steeds geheime stalen in zijn laboratorium liggen. Kan jij het geheim ontrafelen?

The Lost Diamonds Of Antwerp

Antwerpen is ongetwijfeld de stad bij uitstek voor escape rooms met 'diamantroof' als thema. Deze kamer is gebaseerd op de diamantroof in Zaventem in 2013. De dieven die inmiddels gearresteerd zijn, weigeren nog steeds te vertellen waar de diamanten zich bevinden. Deze kamer is de laatste plaats waar nog aanwijzingen te vinden zijn. Maak je snel uit de voeten voordat de dieven komen om de laatste bewijzen te vernietigen.

The Cold War Catch

In deze kamer krijg je de opdracht een nucleaire oorlog tussen de VS en Rusland te verhinderen. Hiervoor gebruik je de aanwijzingen die spionnen van beide naties acher lieten. Opgelet: dit spel kan je met twee teams spelen. Eén team vertegenwoordigt de VS en het andere Rusland. Je hebt 60 minuten de tijd, veel succes!

The C.S.I. Room

Als team forensische onderzoekers zoek je op de plaats delict naar bewijsmateriaal voor een verdacht crimineel feit. Je hebt 60 minuten de tijd om het adres en de identiteit van de verdachte te achterhalen!

The Bank Job

Samen met je team zal je inbreken in een bankkantoor. Jullie moeten binnen de 60 minuten zoveel stelen als jullie kunnen, want binnen die tijd zal de politie arriveren. Let op: naast logisch denken vraagt deze room ook een fysieke inspanning!

Gemiddelde beoordeling: 4.2 / 5 (19 reviews)

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Alle reviews

Wel OK, maar er zijn betere escape rooms

De rooms zijn wel OK van inkleding. De puzzels hebben vaak veel cijferslotjes, dus niet heel veel variatie qua opdrachten. Wij hebben ons zeker geamuseerd, maar er zijn betere escape rooms in Belgie (bv. Erszebet in Beerse of Enigma in Geel).

Gespeelde room: The Taken Room

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Tine op 8/12/2018 (Gemiddeld escaper)


Escape room Cold War

Vriendelijk onthaal en personeel. Iemand van de groep kon onverwachts niet mee en het personeel heeft direct een oplossing proberen te zoeken.

Kamer is proper en met ventilator voor als het warm is.

Deze escape room (twee kamers in twee teams) lijkt best geschikt voor 4 man / kamer.

De puzzels zijn leuk uitgewerkt, maar in sequentie op te lossen.
Dus je kan niet aan meerdere delen van het raadsel tegelijk werken als je vast zit.

De tips komen ook pas vanaf 20 minuten.

Dit draagt bij aan de moeilijkheid van de kamer (7/10 volgens hun site).

Gespeelde room: The Cold War Catch

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Steven op 14/10/2018 (Gemiddeld escaper)


Het terugkeren telkens weer waard!

Als we nog eens ontsnappen, doen we dat nog uit de moeilijkste kamer ook ???? wederom een topavond achter de rug!! Nu enkel nog de cold war te doen, en dan mogen er snel nieuwe kamers bijkomen ???? altijd een heel fijn onthaal, klaar voor een grapje, en steeds een toffe enthousiaste babbel achteraf! BBsafe is fan van AntwerpClue ??

Gespeelde room: The C.S.I. Room

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Amber Gyselinck op 3/6/2018 (Gemiddeld escaper)


Super fun!

Kei leuke kamer. Je voelt je echt wel in een kinderkamer. Tweede kamer die we hier al gespeeld hebben en ze hebben het steeds spannend gehouden door hun manier van tips geven. Bij anderen heb je vaak een walkie talkie of worden de tips gesproken, waar je de helft dan net van verstaat. Ook het gejuich vonden we top wanneer we juist zaten. Twee super vriendelijke uitbaters! Voor herhaling vatbaar.

Gespeelde room: The Taken Room

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Ulker op 4/5/2018 (Gemiddeld escaper)


Er zat meer in...

We werden hartelijk ontvangen op ons vrijgezellenuitje en gaven duidelijk aan een groep te zijn met veel nieuwelingen. Ik vind het persoonlijk al niet fijn dat de uitleg in de kamer gegeven wordt: dit neemt al een stukje magie weg. Eerste clue snel gevonden, maar daarna liep het vast. Als we na 15 minuten nog geen stap verder waren en al een aantal keer richting camera om een tip vroegen maar er kwam maar niets. Verwachtende dat er nog minstens 1 of 2 andere ruimtes zouden kunnen komen, hadden we al door met het laatste kwartier dat het njet ging worden. Motivatie beetje weg. Plots kregen we wel de ene tip na de andere, maar het kalf was al verdronken. Teleurstellend! Er werd aanvankelijk gezegd dat als je geen tips kreeg je goed bezig was, maar wij hadden het gevoel van niet. Jammer, want ik lees hele goede reviews. Spel gedaan, we kregen dan wel te zien hoe het verder afliep en zat wel goed in elkaar: maar de begeleiding kon voor ons persoonlijk echt wel beter. DaarDaarMisschienna snel buiten en plaatsmaken voor de volgende... Misschien was dit een trapje te hoog, maar aangezien deze kamer de laagste moeilijkheidsgraad heeft, ben ik niet geneigd om terug te komen. Ik had er meer van verwacht! :(

Gespeelde room: The Taken Room

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Sofie op 15/4/2018 (Gemiddeld escaper)


Super coole kamer

Qua decor gewoonweg de max. Steekt heel goed in een, wel echt pittig. We hadden nog maar 10 seconden over. Ook vriendelijke mensen en toffe locatie.

Gespeelde room: The Bank Job

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Pieter op 1/4/2018 (Ervaren escaper)


De bank

Qua aankleding: 11/10: gewoonweg fantastisch!! Super goed in elkaar gestoken, met een leuke wending. Samenwerken is een must! Wel pittig, maar dat stond ook op de site. Super vriendelijke uitbaters.

Gespeelde room: The Bank Job

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Gert op 2/11/2017


WOW

OMG! Dit was de eerste keer voor ons, man, wat hebben we gelachen!!! De taken room gespeeld, zat ongelooflijk goed in elkaar, iedereen had wel iets om mee bezig te zijn... Heel vriendelijke ontvangst, en goede uitleg gekregen! Zelfs naderhand neemt de eigenaar rustig de tijd om nog mee na te praten en alle clues uit te leggen...wij komen ZEKER terug!

Gespeelde room: The Taken Room

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Vennix Ann op 29/4/2017


Goede kamer maar relatief basic.

We speelden het lab met zes personen. Het onthaal was super en de game master wist er zo ook al meteen de sweer en de spanning in te brengen. De kamer was leuk qua locatie ( keldergebouw met gebogen gewelven , zeer sfeervol) maar de inkleding was eerder aan de povere kant. de puzzels waren goed en talrijk genoeg om ons alle zes bezig te houden. Kortom goed. Wij komen terug voor de andere kamers!

Gespeelde room: The Lab Of DR. Lev Pasted

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Ruben Dickens op 6/1/2017


Fantastische ervaring

Ik heb al meer dan 40 escape rooms gespeeld, ik zeg niet dat Antwerp Clue noodzakelijk de beste is, maar élke keer tot nu toe hebben wij ons echt kapotgeamuseerd. Wat her verschil maakt hier is de persoon die je volgt op de camera, van het verhaal uitleggen met een zwoele stem tot de juist getimede tips die het elke keer weer spannend houdt tot het einde. Een dikke aanrader!!

Gespeelde room: The Lost Diamonds Of Antwerp

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Evelyne op 10/12/2016


Te veel codes

Origineel verhaal, maar de uitwerking was dit niet. Heel veel codes zoeken, het kwam er eigenlijk gewoon op neer om eerst de kamer onderste boven te halen op zoek naar cijfers en dan de cijfers die je vond telkens in andere volgordes in te geven op de verschillende sloten.

Gespeelde room: The Office Of John Monroe

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Evert op 24/10/2016


Kei leuk

Een super leuke sfeer en ontvangst. Spel zat goed in elkaar en babbel nadien was fijn. Net op tijd ontsnapt!

Gespeelde room: The Office Of John Monroe

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Percy op 9/10/2016


Leuke escape room met verrassende wendingen

Na een zeer hartelijke ontvangst, waagden we ons aan The Taken Room. De kamer is mooi ingericht in thema. Na een sterke start, kwamen we wel een tijdje vast te zitten. Met behulp van twee subtiele tips, slaagden we er onverwacht in om toch nog op tijd te ontsnappen! Aanrader!

Gespeelde room: The Taken Room

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Toon op 26/6/2016


Spannend tot het einde

Weer een superleuke tijd beleefd bij Antwerp Clue. Vriendelijk ontvangst. SUPER gamemasters, weten écht hoe ze je tot de laatste minuut van links naar rechts kunnen doen lopen. Wacht vol spanning op de andere kamers.

Gespeelde room: The Lab Of DR. Lev Pasted

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Raul op 3/5/2016


Leuke, basic rooms

Met ons vaste escape-team speelden we bij Antwerp Clue ondertussen 3 kamers en we zijn zeker van plan om de 4de ook nog te doen. Het grote pluspunt is hier zeker het onthaal. De game masters houden duidelijk het spel goed in de gaten want de tips komen exact op het juiste moment. Je kan er zeker van zijn dat je goed bezig bent zolang je geen tips krijgt. Dat werkt geruststellend. John Monroe en Taken zijn beiden toffe basic rooms zonder al teveel poespas. Sommige puzzels voelen misschien een beetje standaard aan, maar het stoort niet. Lost Diamonds of Antwerp is veruit de origineelste kamer. Leuke puzzels en sfeervol decor. Zeker een aanrader!

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door sonny op 8/3/2016


Echt wel de beste escape rooms in België

Heb nu reeds drie van de vier kamers gedaan en ben elke keer steeds weer aangenaam verrast geweest. Wat Antwerp Clue onderscheidt is wel de manier waarop de 'game master' je volgt, het blijft echt spannend tot het einde. We gaan binnenkort voor kamer 4.

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door henry op 24/2/2016


Niet echt uitdagend of verrassend

Ik speelde The Lab Of DR. Lev Pasted. Niet slecht, maar als je vergelijkt met top escape rooms blijf je toch wat op je honger zitten. De oplossing lag enkele keren toch iets te veel voor de hand. Wel een leuke nabespreking gehad met de eigenaar.

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Ruben op 23/2/2016


Goed, zonder meer....

Ik speelde reeds 'the lab' en 'the office'. Dit was mijn eerste kennismaking met Escape Rooms. Toen vond ik beide rooms best wel goed, maar ondertussen weet ik dat er echt wel meer mogelijk is in de wondere wereld van de Escape Rooms. Toch blijven deze kamers zeker de moeite!

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Tom op 10/2/2016


Zalige Escape room

Geweldig goed ontvangen. Heel leuke escape room, reeds The Office Of John Monroe en The Lost Diamonds Of Antwerp gedaan, beide zeer verschillende maar op elk eigen manier heel leuk! We gaan binnenkort zeker nog de 2 andere doen. Deze Escape Room is zeker een aanrader!

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Tommy op 9/2/2016


Hou me op de hoogte van nieuwe escape games, kortingen, wedstrijden, enzovoort.
We vragen jouw e-mailadres om valse reviews te vermijden. We zullen dit nooit doorgeven aan derden. Beloofd!

Informatie

Godefriduskaai 28, 2000 Antwerpen
+32 32 335 812
info@antwerpclue.be

Parking

Betalend parkeren in de omgeving. Gratis parkeren aan de Schelde op 10 minuten wandelafstand.

Vergaderruimte

Ontspanningsruimte