Cortex Escape Room

Brugge | Provincie West-Vlaanderen | (7 reviews)

Haal je beste speurtalent boven voor deze escape room, want de geheime groep CORTEX is neergestreken in het hartje van Brugge (Bruges) en geeft ook jullie de kans toe treden tot deze exclusieve kring van grootse denkers en leiders.

Beschrijving

Hebben complexe raadsels voor jou geen geheimen, ben je gefascineerd door het oplossen van puzzels en heb je een neus voor het vinden van verstopte voorwerpen? Denk jij ons te kunnen bewijzen CORTEX-waardig te zijn? Ga de challenge dan niet uit de weg en wie weet kunnen we jou na de beproeving als volwaardig lid verwelkomen.

Aantal rooms: 1

Cortex secret society

De geheime groep CORTEX is neergestreken in het hartje van Brugge en geeft ook jullie de kans toe treden tot deze exclusieve kring van grootse denkers en leiders. Denk jij ons te kunnen bewijzen CORTEX-waardig te zijn? Ga de Challenge dan niet uit de weg en wie weet kunnen we jou na de beproeving als volwaardig lid verwelkomen.

Gemiddelde beoordeling: 3.7 / 5 (7 reviews)

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Alle reviews

Top!

Deze escape room moet even gekaderd worden, enkele jonge gasten zijn begonnen met deze room als pop-up en zijn nu volop bezig met de professionalisering ervan en het zoeken naar een geschiktere locatie in Brugge. Voor een start-up kun je niet direct verwachten dat de locatie perfect is, maar dat wordt zeker mooi gecompenseerd in de zeer schappelijke prijs.

We werden zeer hartelijk onthaald door 2 vrolijke jongeren die ons vol enthousiasme het verhaal rond cortex en de huisregels uitlegden. Het spel zelf was supergoed bedacht en meer dan ooit had ik het gevoel dat de Escape-room echt een escape-room was, de nadruk lag op de puzzels en het vinden van de codes, in plaats van op technologische snufjes zoals soms het geval is. We zaten net wat over de tijd, maar aangezien we zo goed als klaar waren, kregen we nog de tijd om te ontsnappen uit de kamer.

De kamer mag dan wel op een stoffige zolder liggen, voor mij werd dat echter perfect vertaald in het verhaal, een geheime sekte in Brugge moét wel op een stoffige zolder zijn bijeenkomsten houden.

Achteraf hebben we nog wat kunnen praten met de makers en dat gebeurde vooral in het enthousiasme over escape-games, zonder eigenbelang voorop te stellen. Als ze alles verder kunnen professionaliseren zie ik een mooie toekomst voor de makers van deze room. Ik kan niet wachten tot ze een nieuwe kamer gebouwd hebben!

Gespeelde room: Cortex secret society

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Kjell Casier op 11/4/2018 (Gemiddeld escaper)


Top room door een Jong creatief Team!

Deze escape room verdient echt een wel verdient plaatsjes in de lijst van de betere rooms.

Waarom? Wel wij zelf hebben Al een stuk of 5 escapes gedaan ondertussen. En hebben best wel wat vergunning materiaal. Van de rooms die we gedaan hebben waren er 2 die in de top 3 van Belgie staan op deze site.

Als je deze 2 top rooms vergelijkt met cortex escape hebben ze misschien in tegenstelling tot de room van cortex (voorlopig) heel veel technische effecten en snufjes! maar wat raadsel sterkte en de spel intensie betreft en de vernufdheid die in de opbouw zit van het verhaal in de kamer mag de cortex escape room zich zeker bij de beter plaatsen. Er zitten echt leuke plottwists in. Zeker doen, is zijn geld zeker waard!

Het is een Jong creatief team dat de ambitie heeft om naar een grotere setting te gaan. Voorlopig huren ze de bovenverdiepingen van een Kleine echte authentieke Bruges bruine kroeg. En dit heeft echt iets intiem en gezellig. Het is dus zeker niet de Meeste moderne frisse locatie. Maar laat dit je zeker niet afschrikken. Tenslotte is het gezellige cafetje en de escape 2 verschillende zaken. Ze zijn gestart als popup en hebben hier de kans gekregen om een mooi en sterk concept als escape room uit te bouwen.

Kort om Als je naar Brugge gaat en je bent van plan een escape te doen. Boek zeker cortex ;)

Gespeelde room: Cortex secret society

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Jelle op 10/3/2018 (Gemiddeld escaper)


Great fun!

Tried 7 escape rooms before and this belongs to the top three with the first one and in Amsterdam. I really liked that there were lots of small puzzles (different kinds in nature) and the room was possible to be completed with only two players, though we didn't just make it in time. Great fun!

Gespeelde room: Cortex secret society

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Lassi Laine op 3/2/2018


Veel potentieel, aanrader

Met drie andere vrienden een leuke avond beleefd. De room bevindt zich in het centrum van Brugge (gelukkig grote parking voor de deur) boven een bruin café, ideaal om een aperitiefje te drinken. Het onthaal verliep vlotjes. Het jonge team is sympathiek en legt alles goed uit. De ruimtes zijn basic maar de puzzels en het verhaal op zich zitten heel goed in elkaar. Achteraf nog een leuke babbel gehad. Prijs kwaliteit zeker in orde. Om samen te vatten: veel potentieel, doe zo voort en nog eens bedankt! Grtn

Gespeelde room: Cortex secret society

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Laurens Van Kelf op 21/1/2018


Leuke ervaring

Om 20u escaperoom geboekt, rond 16u telefoon gehad om ons te laten weten dat we een kwartiertje later konden komen omdat het wat aan het uitlopen was.

Na 6 escaperooms gedaan te hebben was ook dit een leuke ervaring. Voor een beginnende escaperoom gebruiken ze de ruimtes goed en was er voldoende materiaal aanwezig.

Prijs kwaliteit was zeker in orde!

Ondanks de recensies op deze site, neem ook eens een kijkje op de Facebook pagina van Cortex escape Brugge!

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Digna op 30/12/2017


Voor niks vroeg opgestaan

Extra vroeg opgestaan om vanuit Knokke naar Brugge te gaan waar we een brouwerijbezoek zouden combineren met deze escaperoom. Onze reservering stond om 12.00. Wij waren, netjes als op de website vermeld staat, een kwartier van tevoren aanwezig, in kroeg 'de Vetten Os'. Hier begon de telleurstelling, een vloer waar je voeten aan blijven plakken, een gore wc waar je spontaan niet meer van hoefde en er was nog een groep voor ons. Een van de gastheren kwam naar beneden om ons te vertellen dat er nog een groep voor ons was (excuses), dit zou nog 20 minuutjes duren (excuses) of we even wilden wachten. Prima vonden wij.. na 20 minuten waren we weer terug en kregen we te horen dat ze nog niet klaar waren (nogmaals excuses) en dat het nog 10 minuutjes duurden maar dat we een drankje van hun kregen. Dat was dan ook het enige positieve aan deze teleurstellende ervaring. Na een half uur wachten ipv 10 minuten waren we nog steeds niet opgehaald en hadden wij het gehad, tijd om te gaan! Even tegen de gastheer zeggen en we werden weer eens overladen met excuses, nog 1 minuut dan kunnen jullie maar zijn geloofwaardigheid was voor ons al weg. Net zoals de 70 euro + 6 drankjes voor hun.

Gespeelde room: Cortex secret society

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Laura op 30/12/2017


Speciaal

De ontvangst verliep vrij dramatisch. De room bevindt zich boven een café waar de avond voordien een feestje was doorgegaan. Niks was proper, vloer en toilet vettig en vies. De uitbaters waren gelukkig erg sympathiek en excuseerden zich de broek uit de naad. Ook de smalle trap naar de room was vrij.... avontuurlijk. De room zelf was best leuk met enkele goede vondsten. Minpunten: enkele sloten die het niet deden. Tips vragen via Walkie talkie. Al met al een spannende ervaring.....

Gespeelde room: Cortex secret society

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Ludo van der Auwera op 19/12/2017


Hou me op de hoogte van nieuwe escape games, kortingen, wedstrijden, enzovoort.
We vragen jouw e-mailadres om valse reviews te vermijden. We zullen dit nooit doorgeven aan derden. Beloofd!

Informatie

Hauwerstraat 5, 8000 Brugge
+32 473 71 94 80
cortex.escape.room@gmail.com

Vergaderruimte

Vergaderen kan je in het café achter de escape room

Ontspanningsruimte

Achteraf kan je napraten in café De Vetten Os achter de escape room

Vergaderruimte

Er kan makkelijk geparkeerd worden op een parkeer plein over de escape room. Ook is er dichtbij een ondergrondse parkeerruimte.