De Kraakfabriek

Antwerpen | Provincie Antwerpen | (21 reviews)

De Kraakfabriek heeft een nieuwe locatie. Deze keer staat de escape room op de Groenplaats in hartje Antwerpen. Je kan ze terugvinden in het oude postgebouw, boven Mercado. Mercado is een gloednieuwe food market in Antwerpen. Dus het spelen van een escape game kan je handig combineren met een hapje of drankje!

Beschrijving

De Kraakfabriek is een intussen bekende pop-up escape room. Na de verhuis van de Antwerp Tower naar de Groenplaats kan je weer volop genieten van hun spannende room! Schrijf je snel in met je vrienden, familie of collega’s en laat je opsluiten in de mysterieuze escape room. Wees creatief en werk samen wanneer je op zoek gaat naar aanwijzingen en wanneer je de raadsels oplost. Indien de onverwachte wendingen je niet van slag brengen, zal je ontsnappen uit deze escape room!

Aantal rooms: 2

De Bunker

De stad Antwerpen wordt getroffen door een nucleair ongeval. Ontkomen aan deze ramp is enkel mogelijk wanneer je toegang hebt tot deze schuilkelder. Om binnen te geraken in de bunker zal je allerlei ingewikkelde systemen moeten oplossen. Slaag jij hierin en overleef je deze kernramp?

De Kraak

Herbert "Fat Herbie" Blitzstein is een beruchte zakenman die aan het hoofd staat van het Blitzstein Imperium. Fat Herbie heeft een uitgebreide collectie antiquiteiten van over de gehele wereld. Jullie opdracht is om dat éne persoonlijke topstuk te ontvreemden en er ongezien mee weg te geraken. Doen jullie dit in opdracht voor de rechtmatige eigenaar of zijn jullie zelf geen haar beter dan Herbert Blitzstein? De keuze is aan jullie...

Gemiddelde beoordeling: 4.8 / 5 (21 reviews)

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Alle reviews

Top eerste ervaring!

Dit was de eerste keer dat ik een escape room gedaan heb, spannend! Heeft zeker en vast de verwachtingen ingevuld, zelfs beter. Goed bedacht, toffe uitdagingen. Het leukste vond ik dat er veel 'doe-dingen' waren en de focus minder lag op moeilijke raadsels. Aanrader voor wie eens iets anders wil doen tijdens een uitje naar Antwerpen

Gespeelde room: De Kraak

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Lieselotte Meel op 16/11/2017


Slecht zijn was nog nooit zo leuk!

Mijn vriendinnen en ik wouden eens wat anders doen dan gaan lunchen of brunchen en een escapegame was voor ons een originele uitdaging om nog eens af te spreken! Vanaf het moment dat je ‘De Kraak’ binnenstapt ben je helemaal mee met het verhaal. De mooie kamer en bijpassende achtergrondmuziek zorgen er voor dat je je 100% schurk voelt en je nog maar 1 doel voor ogen hebt: het stelen van de schat. Wat De Kraak een leuke activiteit maakt om met vrienden of collega’s te doen, is dat de meeste puzzels echt teamwork vereisen. Dit zorgt er ook voor dat iedereen steeds een taak om handen heeft en je enkel als groep tot een goed einde kan komen. Het euforisch gevoel dat je krijgt bij het slagen van de missie is uiteraard de kers op de taart!

Gespeelde room: De Kraak

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Elise Demaeght op 5/11/2017


Geweldige teambuilding en zit prachtig in elkaar

Fantastische ervaring, top ontwerp en bouw, alles hand-made en tot in de puntjes in orde.

Aanrader

Gespeelde room: De Bunker

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Dries Bols op 23/10/2017


Als het wat meer mag zijn

Nooit gedacht dat de Groenplaats in Antwerpen zoveel geheimen zou hebben voor mij. In een achterkamertje van de Mercado werden we verwelkomd door een jongeman die tevens de architect was van de geheel zelf ontworpen escape room. Het resultaat mag er dan ook wezen: volledig vervaardigd uit met-laser-geprint-houtwerk, is deze kamer een sensatie voor het oog. Met een verbluffend enthousiasme zoog onze opdrachtgever ons mee in het mysterie dat we binnen het uur zouden moeten oplossen. Anders dan in andere escape games die we reeds geprobeerd hadden, bestond onze queeste niet uit saaie puzzels en zoeken van sleuteltjes maar werden we uitgedaagd om onze creativiteit te gebruiken als team. Team work maked the dream work, want 3 minuten voor tijd, traden we voldaan de kamer buiten. Een echte aanrader voor wie een escape game net iets meer mag zijn, spannend en tegelijk ontspannend.

Gespeelde room: De Kraak

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Ewald Vadeau op 9/7/2017


Memorabel

"De Kraak" was de 5e en de beste escape room die ik tot nogtoe gespeeld heb.
We werden vriendelijk ontvangen door de jongen eigenaars en kregen meteen een enthousiaste uitleg over het spel. De kamer zelf was piekfijn in orde, de puzzels waren uitdagend maar doenbaar, en iedereen had altijd wel iéts te doen. Het was ook een goede mix van individuele opdrachten en teamwork. Het was een zeer fijne en goed doordachte escape room waar alles gewoon klopte. Wij hebben hier een super avond beleefd!

Gespeelde room: De Kraak

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Pieter Raes op 6/7/2017


Geweldige ervaring

3de keer escape game voor mij. Heel leuk ontvangst en toffe puzzels. Hoeveel je het ook gedaan hebt blijft een hele leuke kamer!

Gespeelde room: De Bunker

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Malou op 29/6/2017


ZALIG

Met 6 overenthousiaste grieten beleefden we echt spannende momenten in De Kraak !! Zalig hoe alle puzzels in elkaar steken en alles uiteindelijk bij elkaar komt !! ZEKER een aanrader :) Dikke merci aan de bedenkers en uitvoerders voor dit TOPuurtje entertainment en ook de onthaalmedewerker heeft ons goed getriggerd voor we eraan begonnen !! Gewoon DOEN !!

Gespeelde room: De Kraak

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Vallie op 8/6/2017


Uitdagende, originele escaperoom

Vriendelijke ontvangst en twee hele leuke, uitdagende escaperooms!

Gespeelde room: De Kraak

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Willemijn op 5/6/2017


Geweldige eerste ervaring

Voor een eerste ervaring was dit een geweldige room. Fijn onthaal, leuk thema die naar de verbeelding spreekt en super technische puzzels die goed in elkaar staken.

Gespeelde room: De Kraak

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Vincent op 10/5/2017


Leuk!

Eerste ervaring, zeker voor herhaling vatbaar!

Gespeelde room: De Kraak

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door John Troch op 10/5/2017


Toffe ervaring!

Eerste ervaring met escape rooms en het was direct een hele goeie.
We werden heel goed ontvangen en kregen wat uitleg voordat we binnen mochten.
De kamer zag er heel afgewerkt uit met uitdagende puzzels.
Jammer dat een vorige groep een puzzel kapot heeft gemaakt en dat ze dit niet tijdig hersteld kregen.
Zeker de moeite waard!

Gespeelde room: De Kraak

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Kevin op 9/5/2017


Mooi room!

Zeer leuke room. Het verhaal zat leuk verwerkt met de puzzels.
De room was ook zeer mooi afgewerkt met verschillende moeilijkheden.
De organisatie was ook zeer enthousiast & vriendelijk, na onze escape hebben we nog wat na gepraat & informatie gekregen over de 'creators'!

Gespeelde room: De Kraak

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Mathijs op 9/5/2017


Toffe machanics!

Toffe ervaring bij het spelen van de kraak. Je merkt dat er veel tijd en energie gestoken is bij het maken van deze room. Het is een unieke ervaring met toffe mechanics, zeker een aanrader om eens te spelen!

Gespeelde room: De Kraak

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Dieter op 9/5/2017


Super ervaring

We werden super ontvangen met veel enthousiasme en kregen alle nodige info, aangezien de meerderheid van onze groep first timers waren inclusief mezelf.
De room zelf was ook echt dik in orde, had een leuke setting met toffe puzzels en verschillende complexiteit. Ik had het gevoel dat ik me er helemaal in kon opleven.
Ook na het spel hebben we nog gezellig staan babbelen met de organisatie, een goede afsluiter dus!

Gespeelde room: De Bunker

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Claudia op 16/4/2017


Prachtig afgewerkte kamers!

Wat meteen opvalt is de originaliteit en detail van het decor en de puzzels. De aardige jongens die je onthalen hebben, naast een liefde voor puzzels, een eigen laser print bedrijfje. Veel onderdelen van het decor en de puzzels zijn zelfgemaakt, maar ogen zeer professioneel. Hiermee onderscheid de kamer zich van andere escape rooms, dus zelfs voor veteranen is het een genot hier te spelen. Het niveau is zeer goed, er zijn altijd hints als je vast zit en iedereen heeft wat te doen. De standaard van slotjes en kluisjes openen wordt totaal vermeden. Name 5 andere kamers te hebben gespeeld is dit de beste die we hebben gezien!

Gespeelde room: De Bunker

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Jesse op 20/3/2017


aanrader!

Veel plezier beleefd aan deze originele escape room!

Gespeelde room: De Kraak

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door jansen op 14/3/2017


top

Hebben met ons team een topnamiddag beleefd! Super ontvangst en begeleiding van jonge en dynamische mensen. Absoluut een aanrader!

Gespeelde room: De Bunker

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Jens op 7/3/2017


Super!

Gewoonweg super! Dit was de eerste keer dat ik een escape room deed en ik vond het echt fantastisch. Ondanks dat de kamers bedoelt zijn voor (jong)volwassenen vanaf 16 jaar werd er geen probleem van gemaakt dat 2 van de 4 personen jonger waren dan 16. We kregen een tof onthaal en de medewerkers waren heel spontaan. Ook heel knap dat ze alle games zelf hebben bedacht en het decor zelf in elkaar hebben gestoken.

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Aimée op 5/3/2017


Leuk doordenkend spel

Vanaf het begin vriendelijk ontvangen. Mooi in elkaar gestopt en leuke decoratie. het uur begint met een leuke treaser. Eens binnen is het niet al te overweldigend, maar genoeg om uw hersenen in volle gang te zetten. Teamwork is een absolute must :) Een hele leuke ervaring, en ze hebben en 2e kamer op komst. Die wil ik absoluut ook wel is gaan doen volgende keer dat ik terug kn België ben.

Gespeelde room: De Bunker

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Hans Cools op 4/3/2017


Goede kamer

Vanuit Nederland een weekendje Antwerpen geweest, waaronder deze kamer bezocht, absoluut geen spijt. Decor en alles zit mooi in elkaar, puzzels en clues zijn erg origineel in elkaar gezet en passen perfect in het verhaal. We werden warm onthaald en konden achteraf nog even gezellig een praatje maken met elkaar en de kamereigenaar.

Gespeelde room: De Bunker

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Vincent op 3/3/2017


Uitstekend

Een slimme, uitgebreide en immersive kamer, met een grote variatie in puzzels. Een goede dosis humor, een geweldig decor en een alleraardigst onthaal maken het af.

Gespeelde room: De Bunker

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Toon op 28/2/2017


Hou me op de hoogte van nieuwe escape games, kortingen, wedstrijden, enzovoort.
We vragen jouw e-mailadres om valse reviews te vermijden. We zullen dit nooit doorgeven aan derden. Beloofd!

Informatie

Groenplaats (Mercado), 2000 Antwerpen
+32 498 71 28 65
hello@kraakfabriek.be
Bezoek website
Direct reserveren