Escape Waasland

Moerbeke-Waas | Provincie Oost-Vlaanderen | (20 reviews)

De grendel van de deur gaat achter je dicht, je avontuur start nu... Lukt het jullie om de codes te kraken binnen het uur? Werk goed samen, denk logisch na en wees creatief! Wie weet komt jullie naam op de "Wall of Fame".

Beschrijving

De escape rooms van Escape Waasland zijn beiden zelf bedacht en garanderen zowel fun als spanning! Teamwork is een belangrijke factor voor een succesvolle ontsnapping. Dus breng je vrienden, familie of collega's mee, zodat jullie elkaar beter leren kennen door deze unieke activiteit. Verder is er de mogelijkheid om de escape room te combineren met een etentje voor of na het spel.

Aantal rooms: 3

Killerclown

Eén van je beste vrienden werd vermoord en jij bent voorlopig dé hoofdverdachte volgens de politie. Lukt het je om de echte ""killer"" bij de lurven te pakken als je weet dat je maar één uur de tijd hebt...

Loebjanka

20° Eeuw , USSR , Geheime Dienst KGB.Je bent gevangen genomen in de beruchte "Loebjanka" gevangenis. Na reeds dagen te zijn gefolterd dien je binnen een uur te verschijnen voor de "generaal des doods" , tenzij je deze laatste kans weet te nemen...

WK-Fever

Het Wereldkampioenschap voetbal heeft iedereen in de ban. Je bent één van de Rode Duivels die ervoor kan zorgen dat we met de Wereldbeker naar huis gaan. Kan je de spanning en de sensatie van een finale aan? PS: je hoeft helemaal niets van voetbal te kennen om uit deze room te ontsnappen.

Gemiddelde beoordeling: 4.6 / 5 (20 reviews)

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Alle reviews

Slechtste kamer die ik heb gespeeld

Waar moet ik beginnen. Ik begrijp dat als mensen deze kamer als eerste spelen dat ze deze kamer leuk zouden vinden. Maar als je er al enkele hebt gedaan weet je dat deze kamer niet echt op veel trekt en dat er veel meer kamers besteden die minstens 10 keer beter zijn dan.

Allereerst het ontvangst. Daar is echter niets op te merken. Alleen dat het wat povertjes eruit ziet. Ze konden wat verf aanbrengen en wat decor plaatsen. Nu is het duidelijk de zolder van een cafe.

Decor. Leuke spullen. Alleen had ik niet het gevoel in een cel te zitten (muurgroote poster van een gevangenis GANG). Ook de spullen passen niet in een cel.

Puzzels. We hebben een antwoord moeten ROEPEN! EN DAT STOND NERGENS OP AANGEGEVEN DAT DAT ZO MOEST! Ze doen helemaal niet aan signposting (op een subtiele manière weergeven welke Puzzle je moet oplossen, hoe je die moet oplossen en hoe je die moet ingeven) zo hebben we voorwerpen moeten gebruiken waarvan er niets gegeven staat dat we die al in de eerste plaats moeten gebruiken, maar ook nog eens de cijfers op een onconventionele manier moeten optellen!! Er zijn bij 90% van de puzzels geen logica achter of slecht opgebouwd of je weet totaal niet wat je moet doen. Dit is geen puzzels oplossen. Dit is gokwerk. Een escape room onwaardug

Het is duidelijk dat ze een idee hadden, maar niet wisten hoe ze her correct moesten excecuteren. Niets is logisch, niets is geloofwaardig. Ze hebben er duidelijk met hun pet naar gesmeten of dit nu intentioneel was of niet. Deze kamer kan veel beter zijn mits enkele aanpassingen. Het is nog maar de vraag of ze bereid zijn om hier iets aan te doen.

Gespeelde room: Loebjanka

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Joeri op 15/8/2019 (Ervaren escaper)


Super Belgie !

Kan deze leuk bedachte escape-room iedereen aanraden om deze te komen spelen , ook de niet-voetballiefhebbers, echt keitof gedaan! We hadden reeds "Loebjanka" gespeeld die we al top vonden maar deze is misschien nog beter.... Proficiat Escape Waasland !

Gespeelde room: WK-Fever

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door lucas op 14/6/2018 (Gemiddeld escaper)


Teambuilding Wachtebeekse Jeugdraad

Met 2 groepen gingen we de uitdaging aan om te ontsnappen uit Loebjanka en de kamer van de killerclown. Uiteindelijk slaagde enkel het groepje van de kamer 'Loebjanka' er in om te ontsnappen binnen de tijd. Beide kamers zaten vol intensieve en goed bedachte raadsels.. Een pluim hiervoor! Bedankt voor onze leuke teambuilding!

Dit is een mooie aanwinst voor Moerbeke en omstreken, wij keren zeker terug om de nieuwe kamers te testen!

Gespeelde room: Killerclown

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Geoffrey Dehaen op 15/5/2018 (Gemiddeld escaper)


Loebjanka

Als verrassingsactiviteit voor een verjaardag, besloten we een escaperoom te gaan doen! En achteraf bleek dit een schitterend idee!

Eens aangekomen werden we hartelijk onthaald. We werden begeleid naar de kamer en we mochten mooie gevangenispakken aantrekken, net echt! Daarna begonnen we aan de activiteit. De puzzels en de raadsels volgden elkaar goed op. De activiteiten waren origineel en niet voor de hand liggend, wat het spel spannend en interessant maakte. Achteraf kregen we nog een drankje van het huis. Heel leuk om mee af te sluiten en om ondertussen alles nog eens te bespreken.

Wij gaan binnenkort zeker nog eens terug voor de andere kamer!

Gespeelde room: Loebjanka

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Jolien Colman op 29/3/2018 (Gemiddeld escaper)


Teambuilding! Wat een plezier!!

Eindelijk eens iets anders dan het bowlen. Wij gingen al jaren bowlen als teambuilding maar wouden wel eens iets anders gaan doen. Uiteindelijk kwamen wij uit bij Escape Waasland. Daar werd alles voorzien voor ons door de 2 gastheren. Wij namen het arrangement (pizza + drankje + ijsje). Ook dit was meer dan in orde, versgemaakte pizza die ze tijdig leverden, drankje erbij en tot slot kregen we allemaal na het spelen nóg een drankje aangeboden + ons ijsje. Arrangement was top!

Ook de beide rooms waren top! Voor velen onder ons was het een eerste ervaring, maar zeker niet de laatste. Wij hebben ons heel goed gehad in de rooms zelf. De tijd vloog zo voorbij, 2 van de 4 groepen konden ontsnappen.

Ook het café Gigi's onder de escaperoom is mooi meegenomen. Zo konden de overige 10 mensen die niet konden spelen ondertussen gezellig een drankje nuttigen en ging ook voor hen de tijd zo voorbij. Daarna konden we wisselen en was het aan ons om een drankje te nuttigen en aan de anderen om te spelen.

TOPCONCEPT, wij komen terug!

Gespeelde room: Killerclown

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Peter op 1/3/2018 (Gemiddeld escaper)


Aanrader in Moerbeke

Heel fijne ervaring! Zeer vriendelijke mensen met een leuk ontvangst en een vlotte uitleg achteraf. De escaperoom zelf was mooi ingericht met enkele leuke details die je helemaal in de stemming brengen. Sommige raadsels waren goed te vinden (mits enig denkwerk uiteraard). Andere raadsels waren iets moeilijker en daar was hulp zeker nodig. Zeker een aanrader! Wij komen graag terug voor de andere kamer.

Gespeelde room: Loebjanka

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Reinout op 11/2/2018


Top!

Een eerste ervaring met escape en wat voor één! Leuke zoektocht, uitdagende pistes en gelukkig tijdig een tip??. Net op tijd ontsnapt ????????

Gespeelde room: Loebjanka

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Karen De Block op 27/1/2018


Super!

Een super leuke ervaring. Het was de eerste keer maar zeker niet de laatste!

Gespeelde room: Loebjanka

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Kaat op 27/1/2018


de waarheid komt uit...

Het was onze eerste ervaring met een escape-room, en wat voor één! Het was echt de moeite en overtrof onze verwachtingen. De eerste minuten hebben we een beetje rondgekeken, maar gelukkig was onze jongste (10 jaar) er ook bij om enkele pientere dingen te ontdekken. We slaagden er nét niet in om binnen de tijd te ontsnappen, maar dat kon ons enthousiasme niet dempen: zeker voor herhaling vatbaar!
Al van voor je binnengaat wordt je helemaal ondergedompeld in de sfeer omdat je aangepaste tenues aankrijgt: top!
Pluim voor de organisatie en de bedenkers!
Toffe gezinsactiviteit, zowel de oudste (15 jaar) als de jongste (10 jaar) beleefden er plezier aan, om van de echte oudjes nog maar te zwijgen ;-)

Gespeelde room: Loebjanka

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Wendy Verheggen op 18/1/2018


Net gefixt...voor de kist

Het was een ongelooflijke ervaring. We hebben veel plezier gemaakt.
De handboeien en gevangenisplunjes maakten het geheel compleet. Leuke doordenkers en mooi decor. Leuk onthaal en nabespreking. Dit smaakt naar meer!

Gespeelde room: Loebjanka

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Marie, Laura, Wim,Mario op 7/1/2018


Gelukkig voor nieuwjaar ontsnapt. - De Daltons

Waar je eerst heel welkom met een drankje wordt begroet, krijg je direct daarna een gevangenisplunje aangerijkt. The full-option experience laat je jezelf als een echte sovjetgevangene wanen. De hele kamer is in thema ingericht en écht alles kan gebruikt worden. Met 1000 en 1 mogelijkheden is samenwerken een echte must. Ook de handboeien helpen hier niet bij... kortom een echte must escape room voor zowel beginners als ervaren groepen. Zeker een aanrader!!

Gespeelde room: Loebjanka

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Aude op 31/12/2017


Must do @ Moerbeke-city

Goede introductie door de Escape Waasland-crew, originele kamer met top-opdrachten! Éen van de "must see's en must do's" van Moerbeke city!

Gespeelde room: Loebjanka

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Thijs op 14/12/2017


Toffe activiteit

Als activiteit met de KLJ beide escaperooms gespeeld. Vriendelijke ontvagst en toffe, zeer uitdagende rooms. Achteraf nog een superleuke avond gehad in het cafe beneden.

Gespeelde room: Killerclown

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Seppe op 11/12/2017


Zenuwslopende ontsnapping

We werden met aangepast kostuum in een gevangenis gedropt in de voormalige sovjetunie. Het vergde codes kraken, puzzels oplossen en een goede portie samenwerking om tot ontsnappen te komen met nog 37 seconden op de klok. Deze escaperoom is een echte uitdaging dat zie je aan het record van 56 minuten. Je moet opgewassen zijn tegen een gezonde portie stress.
Het is zeker de moeite waard om een uitstapje te maken naar Moerbeke city!! Groetjes

Gespeelde room: Loebjanka

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Lotte op 25/11/2017


Top organisatie

Het was de eerste keer dat we een escape room deden. We werden vriendelijk ontvangen in het bijhorende café.

De escaperoom was prachtig ingekleed en de raadsels zaten goed in elkaar. We hebben een leuke avond gehad, ook al zijn we niet op tijd buiten geraakt.

Nadien nog een drankje van het huis gekregen, waarbij de organisator nog even tijd maakte om een babbeltje te doen. Zeker een aanrader!

Gespeelde room: Loebjanka

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Nick op 18/11/2017


Toegankelijk met kinderen

Tof onthaal, mooi ingerichte kamer. Leuke en moeilijke doordenkers. Kortom leuk voor jong en oud. Must do!!!

Gespeelde room: Loebjanka

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Team baby x2 op 18/11/2017


Super tof!

Het was de eerste keer dat we een escaperoom speelden.
We werden zeer vriendelijk ontvangen en kregen de nodige informatie om er aan te beginnen!
Het was niet eenvoudig en even zoeken hoe het allemaal in zijn werk ging.
Wanneer we vast zaten kregen we de nodige tips en ondersteuning.
We zijn er jammer goenoeg niet op tijd uitgeraakt! :( Maar we komen zeker en vast terug om de andere kamer te spelen!
Het is ons enorm bevallen!
Het was een mooie kamer, zeer leuk ingericht!
Achteraf konden we gezellig bijbabbelen met een gratis drankje erbij.Super!

Gespeelde room: Killerclown

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Soraya op 14/11/2017


Heel erg leuke ervaring!

Met een groepje van 3 gingen we de uitdaging aan om te ontsnappen uit Loebjanka. Dat is uiteindelijk niet gelukt maar wat hebben we ons geamuseerd! Zeer inventieve puzzels van verschillende categorieën. Zowel de logische denker als de allesweter komt hier aan zijn trekken. Na de spanning kan je beneden in het café nog gezellig debriefen... Mooie aanwinst in het Waasland, wij keren alvast snel terug om de 2de kamer te proberen.

Gespeelde room: Loebjanka

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Bert op 30/10/2017


Yeehaa!!

Smaakt naar meer! Vrij moeilijk ( maar we zijn dan ook beginners) maar achteraf gezien logisch en héél knap in elkaar gestoken. Kregen bovendien nog een gratis drankje bij de nabespreking aangeboden door de game master! Zelfs het arrangement (super lekkere pizza en het ijsje) was af!

Gespeelde room: Killerclown

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door sandra op 24/10/2017


Super!!

Toffe ontvangst , knap bedacht en zelfs leerrijk ! Eindelijk een ER dicht bij huis en nog een gezellig café bovenop! TOP!!

Gespeelde room: Loebjanka

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door kevin op 24/10/2017


Hou me op de hoogte van nieuwe escape games, kortingen, wedstrijden, enzovoort.
We vragen jouw e-mailadres om valse reviews te vermijden. We zullen dit nooit doorgeven aan derden. Beloofd!

Informatie

Opperstraat 22a, 9180 Moerbeke-Waas
032468483060
escapewaasland@gmail.com
Bezoek website
Direct reserveren

Parking

Ruime parkeergelegenheid op 30 meter afstand op de marktplaats

Ontspanningsruimte

Sfeercafé Gigi's op het gelijkvloers , mogelijkheid tot arrangement: spel en dinner

Vergaderruimte

Vergaderruimte voor 30 personen aanwezig