The Escape Hunt Experience

Brussel | Provincie Vlaams Brabant & Brussel | (5 reviews)

The Escape Hunt Experience is de grootste Escape Games aanbieder ter wereld. Met meer dan 140 Escape Rooms, mag natuurlijk Brussel als toplocatie niet ontbreken. Voor deze escape games reis je 100 jaar terug in de tijd. Weet jij als een echte detective binnen het uur te ontsnappen?

Beschrijving

The Escape Hunt Experience is wereldwijd een topper van formaat. De rooms, die heel erg professioneel in elkaar gestoken zijn, vind je terug op elk continent. Tegen eind 2015 zou dit bedrijf maar liefst 250 verschillende escape rooms willen aanbieden.

Natuurlijk mag Brussel niet ontbreken in het lijstje van steden. Met maar liefst 8 verschillende rooms, staat The Escape Hunt Experience in Brussel garant voor uren speelplezier. De kamers zijn ingedeeld in 3 thema’s en kunnen 7 dagen op 7 gespeeld worden.

De kamers hebben allen een gelijkaardig thema. Je gaat maar liefst 100 jaar terug in de tijd. Als Londense detective is het aan jou om verschillende mysteries in het Brusselse op te lossen. Je zal veel druk ervaren om de raadsels en puzzels op te lossen om zo binnen de tijd te ontsnappen.

Aantal rooms: 8

De Roof Van Manneken Pis (4 identieke rooms beschikbaar)

Het beeld van Manneken Pis is gestolen. Aangezien Manneken Pis de oudste inwoner is van Brussel, is dit een drama voor de stad. De Brusselse politie heeft jouw hulp gevraagd om het mysterie op te lossen. Vind het beeld terug binnen het uur! Deze escape room is maar liefst in viervoud opgebouwd op dezelfde locatie. Zo kan je bijvoorbeeld je collega's uitdagen om het snelst te ontsnappen uit een identieke kamer.

Mysterie Aan Het Kanaal Pub (2 identieke rooms beschikbaar)

Detectives, jullie hebben al enkele uren geen nieuws van jullie collega. Voor hij vertrok zei hij een afspraak te hebben met zijn contactpersoon in de Bar aan het kanaal. Die blijkt namelijk de verkeerde portefeuille van iemand te hebben gestolen, en aangezien hij nu in het bezit is van gevaarlijke informatie, vreest hij voor zijn leven.

Ontvoering In De Opera (2 identieke rooms beschikbaar)

Er vond net een ontvoering van een journalist plaats in de Muntschouwburg in Brussel. Aangezien er geen hints of getuigen zijn, zal het voor jou een erg moeilijke taak zijn om de journalist terug te vinden. Deze escape room is in tweevoud opgebouwd. Zo kan je bijvoorbeeld je vrienden uitdagen om het snelst te ontsnappen uit een identieke kamer.

Gemiddelde beoordeling: 3.2 / 5 (5 reviews)

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Alle reviews

Ok, maar niet wauw

Leuke setting, de room zelf is eigenlijk wat afgeleefd. (je kan soms zien wat je moet doen omdat de verf beschadigd is enzo). Sommige puzzels zijn ook wat ver gezocht.
Onthaal in het Frans, room zelf is in het Engels.

Gespeelde room: Mysterie Aan Het Kanaal Pub

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Gilrawen op 9/8/2018 (Gemiddeld escaper)


De roof van Manneken Pis

Wij vonden het een zeer leuke, spannende eerste keer! Vriendelijke begeleiding, knap decor en toffe puzzels. Wij komen zeker terug!

Gespeelde room: De Roof Van Manneken Pis

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Elke Lambrecht op 22/7/2016


Manneke pis

De kamer is oke ingericht, basic, maar oké. De puzzels zijn soms wat moeilijk, waardoor het spel moeizaam vooruit gaat. Je wordt dan ook vaak gestoord door een telefoon met een tip. Soms ook wanneer je dat niet wilt. Het verhaal is wat onduidelijk en staat volledig op de achtergrond. Eigenlijk weet je niet goed waar je naartoe werkt. De ontvangstruimte is wel heel tof ingericht, al vind ik het drankje in een plastiek bekertje achteraf wat pover. Ik heb al wat escape games gedaan, en hier had ik toch een beetje het gevoel van 'bandwerk'. Ik heb al toffere games gespeeld dan hier (nog maar te zwijgen over het feit dat 1 slot al open was (vergeten te sluiten door organisatie) waardoor we te snel iets ontdekten dat we nog niet mochten ontdekken, bummer).

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Jan op 28/3/2016


Mooie interieur, maar dat is het dan ook

Spelletjes zijn énkel in het frans of het engels te spelen. Niet echt origineel. Een beetje teleurstellend.

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door henry op 24/2/2016


Manneken Pis

Degelijk, maar niet super. De meeste raadsels waren op zich wel leuk, maar de opbouw zorgt voor een moeizaam spelverloop. Wel leuk dat je tot 4 kamers van hetzelfde spel tegelijk kan boeken om in verschillende groepen tegen elkaar te spelen.

Onthaal
Decor
Puzzels
Waw-factor

Geschreven door Ruben op 23/2/2016


Hou me op de hoogte van nieuwe escape games, kortingen, wedstrijden, enzovoort.
We vragen jouw e-mailadres om valse reviews te vermijden. We zullen dit nooit doorgeven aan derden. Beloofd!

Informatie

Rue de Livourne 13-15, 1000 Brussel
+32 28 501 510
brussels.manager@escapehunt.com